• Welkom bij Voetbalvereniging Herkingen '55
  2014 | Opening multifunctioneel trapveld Herkingen '55
 • Herkingen 1 omstreeks 1960
  1960 | Teamfoto eerste elftal Herkingen '55
 • Herkingen '55 wint Champions League
  1999 | Herkingen '55 winnaar prestigieus zaalvoetbaltoernooi Goeree-Overflakkee
 • Opening sportveld (1970)
  1970 | Opening sportveld aan de Stoofweg in Herkingen
 • Herkingen '55 kampioen 1999/2000
  2000 | Herkingen 1 promoveert naar de derde klasse
 • Promotie 1ste elftal 2006/2007
  2007 | Herkingen 1 promoveert naar vierde klasse na winst op DES '67
 • Herkingen 1 kampioen hoofdklasse R.V.B.
  1974 | Herkingen 1 kampioen hoofdklasse R.V.B. en winnaar 'Gouden Plak'

Interview: 'Talenten dienen zich aan bij Herkingen ’55'

Herkingen - Herkingen ’55 mag dan een kleine vijver hebben om uit te vissen, maar die vijver brengt wel de nodige talenten voort. De broers Rob en Jim Molenaar, Jorian van Es en Kevin Noordijk kloppen dit seizoen nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal van trainer Wouter Zwackhalen. De opvolger van trainer Frans Ceton was aangenaam verrast door het aanwezige talent toen hij deze zomer voor het eerst op het trainingsveld met zijn selectie stond. “Ik geniet echt van die jonge gasten. Het plezier, maar ook fanatisme spat er bij iedere training vanaf. In hun spelbeleving, maar ook in hun manier van voetballen gedragen ze zich heel volwassen.”

 

 

Zwackhalen en Herkingen '55 hebben sowieso niet te klagen over jeugd, dat staat te trappelen om zich in het eerste of tweede te manifesteren. In de schaduw van de broertjes Molenaar, Van Es en Noordijk maken ook andere jongelingen als Thijs van Splunter, de gebroeders Rietveld, Oosterhuis, Rick Noordijk en de 15-jarige doelman Sam Dubois een gretige indruk. “Alles bij elkaar zijn er wel acht, negen jonge spelers in de selectie. Ze zorgen voor nieuw elan en concurrentie en dat juichen Xander (Van den Bos, assistent-trainer) en ik alleen maar toe.” De pas 16 jaar jonge Rob Molenaar zegt dat hij dicht tegen een basisplaats aanzit. Hij maakte als rechtsback aan het begin van vorig seizoen zijn debuut in Herkingen 1. “Ik probeer zowel verdedigend als aanvallend mijn mannetje te staan. Eén van mijn sterke punten is mijn loopvermogen.”

De één jaar oudere Jorian van Es is linksback. Hij debuteerde op zijn vijftiende in het tweede, een jaar later in het eerste elftal. “Ik wil graag dat onze backs hoog staan om zo druk te zetten op de tegenstander”, zegt Zwackhalen. “Dat kunnen Rob en Jorian heel goed. Ze zijn niet bevreesd om met ruimte achter hun rug te spelen. Jorian heeft voor de linksbackplaats stevige concurrentie, maar zijn concurrent is voor de eerste drie competitiewedstrijden geschorst. Dus heb ik in de voorbereiding ook steeds de voorkeur gegeven aan Jorian.” Ook over de twee andere jeugdexponenten, Jim Molenaar en Kevin Noordijk, is de trainer zeer te spreken. “Krachtig en energiek”, zo vat Zwackhalen het spel van Molenaar (18) samen. “Hij is militair in opleiding en heeft een berenconditie.” Voorin is het volgens de oefenmeester ook genieten van Kevin Noordijk. Hij typeert het spel van de pas 16-jarige aanvaller als speels, brutaal en onbevangen. “Voor al die jongens geldt dat ze voor de duvel niet bang zijn.” Noordijk zegt het ‘stoer’ te vinden om voor de zwart-gele hoofdmacht te spelen. “Maar voor het tweede elftal speel ik net zo graag.”

Volgens Zwackhalen kan het aangediende talent zich bij Herkingen uitstekend ontplooien. “Onder de vleugels van de ervaren spelers gedijen ze prima. Die ervaren gasten sturen de talenten in het veld aan. Ik heb ook al gezegd: verwacht niet van deze knapen dat ze 26 goede wedstrijden gaan spelen. Er gaan ook mindere tussen zitten. Ze krijgen allemaal een keer een terugslag. Dat hoort erbij, maar ik ben ervan overtuigd dat het prima spelers gaan worden waar Herkingen veel plezier aan gaat beleven.”

Rob Molenaar (16, rechtsback)
“Ik heb mijn debuut gemaakt toen ik vijftien jaar was en mocht twintig minuten spelen. Voor mijn gevoel is dat alweer een eeuwigheid geleden. Ik schat ons elftal in voor de bovenkant van het rechterrijtje van het klassement, misschien wel onderkant linkerrijtje.”

Jorian van Es (17, linksback)
“Ik geef mezelf altijd voor de volle honderd procent. Ik speel sinds de D-jeugd als linksback. Het zal moeilijk worden om dit seizoen de vaste linksback te worden, want mijn concurrent doet het ook goed. Hij is meer ervaren. Mocht ik het eerste niet halen, dan speel ik met alle plezier voor het tweede team.”

Jim Molenaar (17, middenvelder)
“Ik maak veel meters op het middenveld, maar dat is mij wel op het lijf geschreven. De trainer verwacht van mij dat ik voor balans in het elftal zorg. Ik heb een redelijke pass, maar ben niet iemand die het spel maakt. Ik vind dat we dit seizoen voor een Top-8 notering moeten gaan. We hebben qua leeftijdsopbouw evenwicht in het team, waarmee we het alle tegenstanders lastig kunnen maken.”

Kevin Noordijk (16, aanvaller)
“Ik probeer op rechts altijd mijn acties te maken. Snelheid is een belangrijk wapen van mij. In de jeugd dribbelde ik veel. Drie man passeren achter elkaar, dat kan bij de senioren niet. Het is anders spelen. Waar het kan zoek ik mijn tegenstander op en speel ik ‘m op snelheid uit. Ik heb een goede voorzet. Ik ben meer een man van de assist dan van het scoren.”

 

- Hoofdsponsoren -

Stand 4e klasse Zuid 4B - 2022/2023

Pos Team Pl Pts SD SF SA
1. SNS 0 0
2. WIK '57 0 0
3. Stavenisse 0 0
4. Colijnsplaatse Boys 0 0
5. Goes 0 0
6. Smerdiek 0 0
7. FC De Westhoek '20 0 0
8. Herkingen '55 0 0
9. FIOS 0 0
10. NOAD '67 0 0
11. ASV Brouwershaven 0 0
12. Duiveland 0 0
13. Wolfaartsdijk 0 0
14. SPS 0 0

DJ-EasyContact

AcyMailing subscription form

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Herkingen 1 - Uitslagen

zaterdag, 7 maart 2020
NTVV 2 : 2 Herkingen '55
15:30 | Sportpark 'De Kopernis', Nieuwe-Tonge

Herkingen 1 - 4e Klasse I (Programma)